June 22, 2015

UKM 13 : MAHKAMAH DUNIA

Tiada dalam gambar : Zubir FST29 Jun 2015 - Kami bakal dibicarakan bermula jam 8.30 pagi sehingga 2.30 petang secara bergilir-gilir.

Perbicaraan aku, insyaAllah pada jam 1 petang. Sungguh ini hanya mahakamah dunia dan aku rasakan tidak perlu takut kerana dihadapanku nanti hanyalah manusia yang tidak dipenuhi sifat kemanusiaan yang sebenar. Mana mungkin manusia yang berhati perut melakukan sebegini kepada anak-anak didiknya. Ya, mungkin disebab kami tidak menjadi anak didik tetap dan pengampu kesayangan orang atasan menyebabkan kami diludah sebegini rupa. Memberikan idea, langsung tidak diterima inikan pula mahu bergerak kerja bersama walhal kami merupakan wakil Kepimpian Pelajar yang dipilih Mahasiswa UKM sendiri untuk memegang tampuk Persatuan Mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia PMUKM.Buat Pentadbiran atasan :
Buatlah apa yang kalian rasakan memberi kebahagaian dan ketenangan dalam hati kalian kerana kami bukan manusia biasa yang boleh dilubangkan hidung dan diletakkan tali lantas mengikut sahaja rentak sang Tuan yang tak sempurna. Buat pemerintah yang zalim, bahagialah dikau melayan kami sebegni rupa seperti kalian tidak pernah mempunyai anak. Aku percaya HUKUM KARMA. !


Buat pemerintah yang zalim. Ingatlah mati itu tidak mengenal masa. Ya, hari ini kamu hidup bersenang lenang, gelak ketawa melihat kami dipermainkan sebegini rupa hanya kerana kami menuntut HAK ASAS SEORANG MAHASISWA. Hanya TUNTUT AIR, kami dihadapkan di bicarakan. Jika tidak dapat kami buktikan disini, Mahkamah AKHIRAT lebih adil. Allah swt Maha Kuasa. Hanya doa dan solat hajat menjadi senjata waktu ini.

Kenangan ini akan aku simpan. Amat indah untuk aku lupakan. :')
Doaku untuk kami...
Semoga,
Apa yang meletihkanmu akan Allah gantikan,
Dengan kerehatan yang berpanjangan di syurga.


Semoga,
Apa yang telah engkau cuba sedaya upaya,
Untuk melaksanakan ketaatan kepadaNya,
Akan dikira dengan teliti walau sebutir zarah,
tetapi sangat tinggi nilaiannya di sisi Allah.


Semoga,
Dengan kita meredhai semua amanah yang diberikanNya,
Moga Allah lebih-lebih lagi meredhai seluruh hidup kita.


Semoga,
Istiqamah tidak pernah luntur dalam kamus perjuangan,
Tetap thabat dalam perjuangan mencari redha Tuhan.


Semoga,
Allah kurniakan bagimu kekuatan luar biasa,
Untuk terus engkau sumbangkan bakti dan jasa,
Untuk dakwah dan ummah seluruhnya.


Semoga,
Tintaku yang secebis ini mampu membuahkan kembali
sebuah hamasah dan tarbiah
untuk sentiasa dekat dengan Allah...

No comments: