December 27, 2014

ERTI SEBUAH KEMATANGANBismillahirrahmanirrahim..

"Jangan pandang belakang terlalu lama"

Alhamdulillah, masih bernafas diri ini. Masih berpeluang menghirup udara segar masih dapat menatap indahnya ciptaan Ilahi masih dapat merasa nikmatnya hidup bersyukur, bersabar dan bertawakal kepada Nya :)

meniti jalan kehidupan yang jauh berbeza dengan dahulunya. Kadang suka, Kadang dukaa. "tengok tuh! macam budak-budak lagi" "matanglah sikit wei". terkena penangannya. Matang tidak semestinya kita tidak boleh keanak-anakan. Itu subjektif dalam kehidupan. Terasa sudah cukup matang, tetapi bila timbul masalah sikit baru tahu tahap kematangan itu dalam posisi dimana. Tapi, takkan kita nak serius 24 hours kan =_='

Cara inilah yang dapat menggembirakan hati sendiri. Senyum. Terharu dengan mereka yang selalu mengambil berat soal kematangan diriku ini.

22 Tahun. dewasa dah tu. Sudah tentu fikiran dan tindakan cukup matang tahap A plus. Tak terasa pada diri. Apa yang penting, diri ini mampu menerima dan memikul tanggungjawab yang ada kini. No matter what they say. I know myself better then u . smile . Cuba luaskan pemandangan kita kepada skop yang lebih luas, pasti kita merasa apa itu erti hidup.

Dan kini, Insan ini mulai berubah secara perlahan. Sedang cuba untuk menimba pelbagai pengalaman dan sempurna fikiran untuk mengendali hidup di titian agama yang benar yakni Islam. Islam itu bukan sekadar agama tetapi Islam itu adalah segalanya. Proses mematangkan diri kini berjalan. kematangan itu perlu dicari dan dibina bukan sekadar menunggu. (lagi satu, matang itu bukan hanya fikir nak kawin. senyum)

Aku yang Sekarang, bukanlah yang dulu.
Kuatkan diri dengan kuatkan pergantungan kepada Allah.
Memikul sekali lagi amanah. Jawatan bukanlah segalanya, tapi mungkin dengan jawatan dan amanah ini dapat menjadikan kita matang dan terbuka.
Mencari sinar senyumanku yang dahulu. redakan kemarahan. Aku juga ingin Bahagia.
Aku harus kuat kerana Allah swt. Senyum

Amanah kali kedua, cuba ku laksanakan sebaik mungkin. Walau kuantiti sedikit dan kecil. Cuba bekerja seperti SEMUT : Walau kecil tetap bersemangat dan degil dalam melakukan kerja. Alhamdulillah, ada teman sekerja yang memahami untuk sama-sama membantu ke arah merealisasikan amanah ini. Moga Allah tuntuni jalan kami ini. Allahummamin

Road To Diet2015


Cahaya Kegembiraan

No comments: