February 13, 2012

Gunung Berembun, Hutan Lipur Cemerong, Dungun

GENG mendaki..^_^
alhamdulillah, diberi kesempatan untuk berkongsi pengalaman ana dan teman2 mendaki GUNUNG..^_^ (9/2-11/2/2012)
selamat mendaki dan selamat turun..ALLAH SWT memberi kekuatan kepada kami walau pada awalnya mahu mengalah...hurm...

perasaan first time naik---->> sedih, gembira, bangga....ceeewaah..hehehehe

sempat jugak ana snap beberapa keping gambar time mendaki..
fakta UTAMA tentang GUNUNG BEREMBUN, pemandangan kat atas sana amat INDAH.TERBAEK dapat naik ke puncak..bahagia3x..

tinggi puncak GUNUNG berembun lebih kurang 1108m dri aras laut..
perjalanan kami --> kira-kira 18KM...

first night= kami bermalam di KEM Y
seterusnya kami bermalam pulak kat AIR TERJUN LANSIR.<--tempat nie tersangatlah best, dapat tengok dengan jelas keindahan semulajadi ..SUBAHANALLAH.

gambar y telah di snap..:::

nie lepas subuh, duk diam2 atas batu ngah tunggu MATAHARI TERBIT

air terjun lansir..best sangat berjemur kat sini..*wajib pegi
indahnya ciptaanNYA terhadap kita ^_-
time ni, ana n sahabat tengah tunggu waktu subuh, tengok2 langit ada bulan,,,bintang pon terlihat terang..:)))
guide bagi lelaki yang sempoi n weird..hoh0~
matahari da nk kuar...eksaited3x...
lam hati eksaited nk mandi, tapi dsebabkan kump kami ad kaum adam,,jadi hasrat itu terbatal serta MERTA..*lain kali

petunjuk jarak perjalanan kami
sungai ni comey, subhanALLAH..mandi --> sejuk sangat2
pokok terbAEK n wajib ambik gmbar       
 







syukur kpd ALLAH SWT krn memberi peluang kpd ana untuk join program niey..
insyaALLAH , jika diberi peluang akan sertai lagik..
gembira boley balik umah..hehehe..

hajat nak cerita satu-satu tentatif pendakian nie..tapi, xder mood nak tulis lor..
stakat cerita pe yang patut je erp..

pepom, jgn lepaskan peluang anda untuk join benda2 cam nie..
sebab boleh + pengalaman cik adik oii..

*SAYA SUKA AKTIVITILASAK --->> ish3x..

k lah..satakat nie je yer..
nak keje plak...hee^_^
wassalam..
hidup harus enjoy..---> berlandaskan syariat ISLAM..

5 comments:

MiMie AddNin said...

assalamualaikum..
best la dpt pegi..
sy pun suke aktiviti lasak tp x tau nk join kt mane..
ade idea tak?
mekaseh yee..

Bahijah~ said...

nie pon first time sy join..
awk duk kat ne??
slps nie mgkin ade plak prog mendaki nie bawah Kelab Kembara Terengganu..
dyeorg mmg akn buat aktviti time cuti2..
sblum nie da naik gunung ke??hehehe

Asyraf Acap said...

Salam boleh ke join kelab kembara terengganu?,, sy suke aktvt cmni...klau ade aktvt boleh mcj 0195110407 asyraf...tq atas kerjasama anda

Cahaya gembira said...

@Asyraf Acap. : maaf, sejak duk kat U, xterjoin doh kelab kembara terengganu.. huu.. nombor2 geng2 dyeorg pon dah hilang nk contact.. nnti sy try cari2 lau ade..

Cahaya gembira said...

bleh contact nazirul ni.. dulu die yang guide kami naik gunung.. https://www.facebook.com/nevermind711