June 5, 2013

21 Tahun mendapat nikmat IMAN dan ISLAM

Bismillahirahmanirrahim....alhamdulillah.. Ya ALLAH untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima Kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk segala Cubaan yang Engkau turunkan. Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku.. dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.

Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu.. Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang. Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai al-Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.

Ampunkan aku Ya ALLAH apabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus ku mengadu?. Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya ALLAH.. namun aku hanyalah hambaMu yang dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku jauh daripada kesesatan.

Dalam Usia begini...aku ingin menjadi lebih dekat padaMu ..Dalam usia yang semakin menjauh ini, aku ingin lebih merinduiMu Ya Rahman Ya Rahim.. aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu.. Dalam usia sebegini jua inginku mencari ketenangan, kekhusyukan beribadah, segala kesederhanaan dan keredhaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada yang sudi.

Ya ALLAH, pimpinlah tangan hambaMu ini, pimpinlah hati hambaMu ini, pimpinlah langkah hambaMu ini agar sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran...
sebagai hambaMu yang hina, aku tidak dapat mencapai kesempurnaan, tapi kasihanilah aku..bimbinglah aku aku sentiasa agar mampu meniti titian siratulmustakimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.

Ya ALLAH..berikanlah ilham kepadaku agar aku mampu terus menjadi manusia yang dapat memberi manfaat kepada orang disekelilingku. Hulurkan kepadaku kebijaksanaan agar aku mampu terus memacu kalam keinsanan sehingga tiba masanya Engkau menjemputku pergi.

TERIMA KASIH YA ALLAH S.W.T atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untuk diri ini. Engkaulah Yang Maha Besar..Peliharalah aku untuk terus berpegang teguh pada taliMu..

Amin Ya Rabbul Alamin ..

Love ,ABAH, UMI, ADIK, KAKYONG, MAK TOK, WAN ..


tidak lupa buat sahabat-sahabat di UKM yang sentiasa disisi..
>buat coursemate tercinta ( ramai-ramai )
>buat roomate tersayang (kak shakinah)
>buat sahabat-sahabat Usrah tercinta
>buat 5 sahabat comel saya (UKM + SMKANI) : SHAHIRA, FATIN, AFIQAH, ATIEKAH, SYIMAH
>buat semua sahabat tercomel tersayang tercinta yang mengenali diri ini sebagai seorang KAWAN >_<


1 comment:

sHiMi sHinHae~ said...

yeayyy jah dah tua ! >_< moga menjadi muslimah yg solehah .buat yg tbaik final ni .rindu sesangat ngan jah :')