December 31, 2010

xperlu SAMBUT TAHUN BARU OR ucap2 kat kawan2!!..

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

xnak buat n3 pjg2.

juz nk nyatakan kpd umat seislam..

dimana..'haram' sambut taun baru...hurm..

juz nk kongsi sdikit ilmu yg dpt..

insyALLAh dpt mngubah diri kita yg lalai sketika waktu eah..hehehe..

ni lah dia>>

***
sila baca::

Bila sampai 31 DEC, berapa ramaikah yang bersedia meraikan TAHUN BARU ? Tetapi sedarkah mereka bahawa difatwakan oleh Sheikh Al-Azhar , Sheikh Tantawi , Sheikh Al-Qordawi dan ulama-ulama bahawa menyambut TAHUN BARU bererti menyambut ulang tahun hari jadi tuhan yahudi dan kristian . Bagi mereka yang tidak tahu , hukumnya fasiq ( berdosa besar ) . tetapi bagi yang dah tahu , hukumnya MURTAD !

okei..stakat nie jer erk..

same2 kite ingat mngingati antara stu sma lain..

betul tak??..nkat tangan lau betul..hehe

oraip..sekian..

WASSALAM..

December 30, 2010

kredit tok dyeorang!!!!!!!!!bola23


\

MALAYSIA menang!!!!!!!!!~

alhamdulillah..


malaysia dpt gak kalahkan indonesia..

biaseler..adat permainan..ade menang n kalahnyer..hehe..

pi...wlaupom fahmi da terkena lazer..tapi/..smgt beliau ttp utuh tuuu...

nmpak kalut permainan smalam.pepom TAHNIAH diucapkan buat SAFEE..
saat gembira!!..safee berkongsi gembira bersama rakan2 sebaik shj berjaya mnjaringkan gol pendahuluan..hehehe...ceewwaahh..


sayang MALAYSIA sgt2..hahahaha..

gila bola!!!!..

fullstop...=)

December 29, 2010

dis night!!~

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

mm...yeah3x..

malam nie ade pe yg mnarik??..
pe lagi kan..

xlen n xbukan...BOLA SEPAK..

jom pakat ramai2 duk dpn tv!!(xley pi duk dlm stdium)
dpn TV ok per..
asal dpt gak mnjerit2 tuk lpskan mood geram..gembira..n soon larr..*gedik*..hoho~

hurm..mlm dlu tgok bola ngn umi..abah..kak yong..n adik ang..

malam nie terpakse ler nengok sorang2..huhuhu..
xpe2..
asal semangat ader kan??

jom sokong TEAm MAlaYsiA~!!!

^majulah bola utk negara^..
uish..

mood yg xsabar2 nieh..

pas nie..tgok PUTERA KATAK dlu..hahaha~
okesh..
popye..dah ciap tuk entry terbaru nieh..
tatatata!!!


WASSALAM

December 27, 2010

GIVEaway eqbalzack "serba satu"

ASSALAMUALAIKUM..W.B.T..

entri terbaru lak..
xlen n bukan mesti entri contest2 or GA..

n time nie ak nk join stu GA dri sorang bro kacak nieh..=)
scroll kat bawah...

korang2 yg sgt suker GA nieh.meh lar join..
gpom ga rmai sgt join..
sya lak ketinggalan 'sikit'..kui3x..
pepom..GA nie simple n ttp Best..
coz de Hadiah yg mantop2..hurm..law nk join or taw hadiah per yg bakal mnjelma..

syarat2 dier pom sng..
tgok kat bawah...

tag 


 Anda hanya perlu ikut syarat-syarat di bawah:

1. Jadi Followers eqbalzack.com.
2. Buat 1 entry bertajuk Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"
3. Entry MESTI mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com.
4. Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu.
5. Tinggalkan link anda pada entry ini.


Tarikh tutup: 
1.1.11 jam 1.11 pagi

Keputusan: 
1.1.11 jam 11.11 pagi



1st LUCKY DRAW blog suka hati aku

assalamualaikum W.B.T

hehehe..buat ckit tuk cik anneraini..hehehe..
babay yg sgt kiut toh..syuker2 sgt3..
^_^
cayang dier cket..



ok..hehe..nk join eah lucky draw neh..
da jadi follower yg ke-226 daaa..heheheh..
ceehh..hehe lagi..
. Syarat-syaratnya:-

  1. Terbuka kepada semua blogger seluruh dunia dengan syarat ada address kat Malaysia.
  2. Menjadi follower blog suka hati aku. Yang ni wajib. No follow no lucky draw no luck lah jawabnya...
  3. Letakkan blog suka hati aku dalam blog list korang. Yang ni pun wajib. Senang nak tahu update terbaru daripada aku.
  4. Copy & Paste banner lucky draw di atas dan buat entry pasal lucky draw ni pastu link kat entry aku ni. Buat tajuk "1st Lucky Draw Blog Suka Hati". Mesti letak banner dalam entry ye... Kalau suke boleh letak banner kat side bar korang dan link.. tapi kalau rasa macam menyemak, tak nak letak pun takpe...Kalau rajin boleh buat sticky post...
  5. Bile dah siap entry korang tu, silalah letak linknye dalam ruangan komen entry ini...
Oh ya jangan lupa tag at least 3 orang kawan. nak tag lebih lagi bagus. make sure diorang tau diorang kena tag..

jom KLIK ***SINI***


HADIAHNYA::


Cabutan Istimewa KAIN PASANG berwarna pink sepanjang 4 meter yang sesuai untuk dibuat baju kurung atau kebaya...(secara peribadi aku suka kain ni..hehehe). Hadiah istimewa ini akan dicabut oleh KASYAH...

Hadiah utama rantai tangan bercorak menarik untuk 6 pemenang bertuah...suka juga sebab cantik)

Hadiah saguhati sepasang klip riben yang cantik untuk 5 orang yang bertuah..sesuai untuk di selitkan di rambut mahupun di shawls...(sila abaikan model perasan itu ye..hehehe)

Oh, bukan itu sahaja ada hadiah istimewa untuk entry kreatif...Ini khas untuk mereka yang rajin sahaja..Boleh buat pelbagai entry yang menarik tentang lucky draw aku ni ataupn Kasyah ataupun, boleh juga buat entry membodek aku..Ikut kekreatifan masing-masing.Cara aku memilih pemenang entry kreatif adalah berdasarkan entry yang boleh buat aku tersengih sepanjang hari apabila membaca entry korang itu...(Tak paksa untuk buat entry kreatif ni ya..Kalau ada yang buat dan menarik baru aku bagi hadiah kreatif ni)

Hadiah entry kreatif adalah beg tangan bercorak lurve dengan riben pink yang cantik menarik tertarik...weeehuuuu....

So jangan lepaskan peluang untuk join 1st lucky draw dari aku... Tarikh tutup Lucky Draw ini adalah pada jam 12.00 tengahari 
6 Januari 2011..
jom menjoin...meh3x..hehehehe..

tag3x...


woraip..dah beres...arap mama adam nengok lah yer..
n doa2 gak..moga2 ak bertuah..
hahahaha..*_*


WASSALAM

December 26, 2010

CONTEST AKU DAN KACAMATA


ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Join menjoin law msih berkesempatan nieh...

Arap2 timer ler erk..
elau de pneman pom kat tepi toh..
gamba nie jerk ader..kua3x..



Syarat-syaratnya:
  • Menjadi follower seikhlas hati yang mungkin
  • Memerlukan gambar anda yang memakai kaca hitam..terpulang edit ataupun original
  • Tinggalkan link anda di entri ini apabila sudah join dan letakkan gambar banner di sidebar
  • Tag 2 orang rakan anda

Hadiah-hadiahnya   

Tempat pertama: RM 100
Tempat Kedua: RM 80
Tempat Ketiga: RM 50

NEVER SAY NEVER..peace!!


rakan yg ditag::




mmmmmmmmm

...okei..

papaii...

Lin Azlina 2nd GA Riang Ria

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

buat kak lynn:::..^_^

Hehehe..nk join dis GA lerr..

smpena 2010 dah nk abis...sedey lak aser..

pepom..jom join.meh3x...KLIK ^^SINI**

 suadah mnjadik follower yg ke-76...lam blog contest
dan follower yg ke-789...lam blog strawberry

ceehh...sumer nk list toh...kua3x..


akak ni tersgtlah kiut!!!...:-)

okey..so per 2gu lagi..meh join dis contest yerr....

woraip..thanks gak kat akak lynn coz kasik contest nie..xler sy keboringan cuti2 nieh..
ceehh..oraip...

wAssalam...

pss..jom ler join..KLIK lar Lynn Azlina


..................................................

December 24, 2010

xley join segmen abg ben,..

ASSALAMUALAIKUM W.B.T..

eish..dgr2 citer,,

bro ben nk uwat segmen pas jumaat..

ak lak  xley nk on9...kempunan2..

nk wat camne..

tak pe2...bro ben..sy nk join len kali eah..

jgn stop bt segmen2 yg trsgtlah mnarik tue erk..

hajat dihati..xmau terlepas dri ape2  segmen abg ben..

pi..cam tulah...

kua3x.......

okei2...stakat nie jer..just nk update2 ckit...:)

wassalam...

December 23, 2010

SAYALAH BLOGGER ITU

segmen baru abg ben...
law nk tw..KLIK >SINI<


pelik jer aser...
p join3 salu..hehehe..=)

nama blog sayer:::

1.~Bah!jah Zaki~Cik ejAh**
2.~Bah!jah Zaki~Cik ejAh**
3.~Bah!jah Zaki~Cik ejAh**
4.~Bah!jah Zaki~Cik ejAh**
5.~Bah!jah Zaki~Cik ejAh**
6.~Bah!jah Zaki~Cik ejAh**
7.~Bah!jah Zaki~Cik ejAh**
8.~Bah!jah Zaki~Cik ejAh**
9.~Bah!jah Zaki~Cik ejAh**
10.~Bah!jah Zaki~Cik ejAh**

eish..budak bergayer sakan..ikut mood budak nie jer erk...

ASSALAMULAIKUM W.B.T

hehehe..skunk ak jdik photogrpher tuk sorang bdak yg ala2 gebong3 nie..kua3x..
sowi...gurau jasss...

MODEL KITER HARI INI~

name:: nurrun naqiyyah
age::8 taun(2011)

saya punye angkara...disebabkan kebosanan yg melampau..'terpakselah' maen makeup2 ngn sorang kazen ak nieh...puas mmujuk itu ini..bru ley dye jdi model gue...hehehe..(gumbire)

abis muker dye ak conteng2...
tapi..ader ke patot...dye kesat blik..tinggal sipi2 jer..
sbb dye buang makeup tuh.."takut umi marah larr"..
adoii..law nk taw...bdak nie bdak yg sgtlah baik...
smue bnde mesti dptkan kbenaran dye punyer mak..uish...payah3x..

pi dye nie ader prgai yg tersgtlah gediks..haha..

tgok jer gmbar dyer...camne???
scroll kat bawah eah..juz suker2 jer..=)



(1)
 hah..tantik tak tayer???...kua3x..

chewah...budak2 zman skunk kan??..
ginilah bler terpengaruh ngn tut3x..=)


haaa!!!!!!!!...sape ajar nie erk..buat sndiri toh..bdak gedik nieh..aish..


tgok kat ne toh??...mmg xpndai bergambo awk nie..
aser nk tampo jer...haha~
letey beta nie taw..=)


besa'k nyer awk..kua3x...gurau3x..=)
mntak sori..
suker3...^_^





pakaian::.....baju hak milik tuan punyer blog..kua3x..
muat dgn bdak umur 8 taun..
"saya xckap sya kecik..n saya xcakap plak bdak qiyyah tue besor..haha..
xcakap3"...

woraip...da ilang bowsan sikit..
tido lak..salam dunia blog sumer...

smoge hari esok kiter lebey baek hari ini n hari2 yg tlah berlalu..
Allah sntiasa dihati..
Blogging sekadar di pinggiran bagi mncari sesuatu yg baik n hanyalah terbaek..^_^

~_~
WASSALAM


December 22, 2010

jom bacer cerpen~

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

..hehe..okeh jom releks2...

bacer cerpen yg bru diciapkan tapi masih lam proses nk ciapkan smpai the end

KLIK KAT BAWAH NIE ERK::





okes..slmat mmbace!!!!!!~

bosan yook!!

entri bosan diz day...

bosan tersgtlah bosan skunk..

tatau wakpe...eish...

nk pegi jalan2 kat blog org lain pom malas..coz bosan skunk..

bosan bosan bosan..huaaa!!~..

nak itu..nak ini..xbley coz daaa bosannnnn...

okey..abis entri sal bosan...

wassalam...~

p/s::..jadik dri sndiri yerr...

December 21, 2010

JOM BERKENALAN..meh3x...=)

ASSALAMUALAIKUM W.B.T..

huhu..okesh..bru dpt brite terkini sal jom berkenalan nieh..eish..
mmg lmbat tol ak nieh..kua3x..
pi still ley ag ah..kan..kan..=)

pepom...law saper2 nk join gak..
jom KLIK *disini*...urm..

ok...jom berkenalanlah...

1.Apakah status anda::
ceehhh...status eah...mmm...piki2 jap...
okey..da dpt jwpn..smestinya masih single n xsuker pde bnde2 camtuh..coz..masih budak2..*budak2 ler sgt...pepom..mau idup bebas..krn xmau de komitmen lgi..study2 n berblogging ptg..kan???...

2.Ceritakan tentang diri anda ::
urm..law nk citer sal diri nie..mgkin xde per yg spesel...kui3x..
sorang bdk pompuan yg bru nk blajo..(eish)...
stret to de point lar....msih blaja..n skunk umur msih kanak2..
taun nie 18..n taun depan konpem 19..kua3x..esih..tua ke erk..tape2...
umur nie msih xmsuk lam sbutan puluhan agy...^_^
pepom..ni jer erk ttg diri yg xsberapa nieh..uish..

3.Ceritakan tentang Blog anda :::
sal blog nie erk??
blog nie entri yer sumer biase2 jer...xder lar smpai da boommm...
blog nie gak kekadang ader gak entri2 sal diri si tuan punya blog sndiri...aktiviti dye..hehe..
n terselit gak entri2 yg berunsur cerita n artikel2 islam ckit..
law snang2..bacer ler pe yg patot eah..=)
yg pasti.blog nie xde maser nk mngate2 n mmburuk2kan org lain..okeh!~
4.Apa pandangan anda tentang dunia blog?
urm...memandangkan sy org bru lam dunia blog nie...
rasenya dunia blog mmg best..namun ader gak batasnya...
slain kiter dpt berkenalan ngn org2 or mnusia2 yg kiter pom xknl..
kite pom dpt byk info2 mnarik khasnya bgi ak sal2 tutorial2 ler...
p dunia blog nie mmg best lah..coz dpt tmbahkan lgi kwn2 yd dulunya sedikit skunk makin bertambah..
sahabat alam maya lar katakan..
p/s::berblog2 pom,,,mase2 ngn ALLAH ingat jugak eay..^_^

5.Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
ok..jap3..sy nie bkn baik sgt..pi k kasik ncihat ckit2 ley gak..
1st,bagi gadis2 or pompuan2 yg nk buat blog tue...
law nk post gmbar tue carik lar pic yg betul2 mnutup aurat kiter yerr..ingat tau!!!..
pastu jgn lar terlalu menggedik sgt..haha..gurau jer..
be yourself..xpayah nk ikot org laen...
law org komen terutamanya cik anon..xyah layan..juz be happy..*_*
6.Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..::
aduh..nie yg parah nie...
blog nie xder lar unik sgt...pi rasenye layout blog nie tersgtlah lawa.kan3??..
puji diri sndiri jer..kecian...
pi yg pnting ak suker blog ku sndiri..

7.Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
sampai bila??..eish tue xpasti lgi lah..
coz law ajal esok..so nie last ak posting2 nie..
jdi soklan tue terlalu tuit2 sgt..
pastu..impian eah..
harap2 dpt jumpa tersgtlah kawan yg de lam blog nie kat luar n samer2 bersemuka..kua3x..
samer2 ongsi citer kat depan2 muka ak..face 2 face ler ktekan..
eish..pastu lgi ape eah..
harap dpt mnjelajah sluruh blog2 ank jati malaysia..kua3x..aduh..pepe lar impian ak nieh...
so slamat berkenalan..=)
rakan yg ditag::


wassalam

mnyusun blog paling pantas~

wlaupom da terlambat..keh3x..
pi nk try join gak...





December 20, 2010

y0m3..yam3...

mmmmmmmmmmmmmmmmm..

weiks~....law xnak beli..xyah beli...

ak pom xkeysah!!!!!!!!!....geram3x....

fed up aser...benci3x...(ala2 pe ntah)...mengong jap ak ase diri nieh...ceeehhh..

mgkin dugaan tuk ak kot...salu cam nie...eish...

pepom..be happy je lah...^_^..

lapar giler skunk...jom melantak...keh3x...happy3..buat2 happy..-_-...

December 16, 2010

lalalink~..today...

assalamualaaikuum...

ehee....ary nie...bgUn tersgtlah awl...
coz nk memasak tuk akak2 seNior...(da janji)

masakny..makaroni goreng...sdg2 tue....ak bukak blog sat...borim...=P

eish...masak...masak..pastu...nk pogi ntar lak..payahh....

umi nk guen kete..ak pom nk gune...(berebut ler korang)..hpho~

eish.....ak mesti dptkan kete tue dlu..

k lah...nk pegi macak2 nie..dadadaaaa////~!#@#$#$%^&&*((())_)_

December 15, 2010

Empat belas perkara sunat dilakukan pada hari Asyura (10 Muharram)

1) Melapangkan masa/belanja anak isteri. Fadilatnya - Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.


2) Memuliakan fakir miskin. Fadilatnya - Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.

3) Menahan marah. Fadilatnya - Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang redha.

4) Menunjukkan orang sesat. Fadilatnya - Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.

5) Menyapu/mengusap kepala anak yatim. Fadilatnya - Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang disapunya.

6) Bersedekah. Fadilatnya - Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.

7) Memelihara kehormatan diri. Fadilatnya - Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.

8) Mandi Sunat. Fadilatnya - Tidak sakit (sakit berat) pada tahun itu. Lafaz niat: "Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala."

9) Bercelak. Fadilatnya - Tidak akan sakit mata pada tahun itu.

10) Membaca Qulhuwallah hingga akhir 1,000X. Fadilatnya - Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah di akhirat nanti.

11) Sembahyang sunat empat rakaat. Fadilatnya - Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya. Lafaz niat: "Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala." Pada rakaat pertama dan kedua selepas Fatihah dibaca Qulhuwallah 11X.

12) Membaca "has biallahhu wa nik mal wa keel, nikmal maula wa nikmannaseer". Fadilatnya - Tidak mati pada tahun ini.

13) Menjamu orang berbuka puasa. Fadhilat - Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.

14) Puasa. Niat - "Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala." Fadilat - Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya daripada neraka.



jOm joIn conTest..

assalamualaikum...kui3x..

jom kwn2 sumer kter join contest yg diadakan oleh cik GADIS KAMPUNG ne..

lu nk taw KLIK disini...

SYARAT-SYARAT :
  1. Jadi follower my blog   : Saya telah jadi follower ke ____(nyatakan kamu follower ke berapa)
  2. Buat entry di blog korang bertajuk: JOM JADI FOLLOWER GADIS KAMPUNG(kalau korang rajin korang citer la sikit tentang blog saya nie)
  3. Nyatakan dari mana awak tahu mengenai contest ini : __________(nyatakan url@alamat blog orang yang memberitahu mengenai contest ini).
  4. Bila korang dah buat entry dan dah join blog nie tolong tinggalkan komen ye berserta url entry anda..
  5. Tolong  letak banner saya di sidebar korang.
    Create your own banner at nukilangadiskampung.blogspot.com! 
    please copy html baner nie (ada kat sebelah kanan sidebar blog saya)

    Mudahkan...jadi jom la join contest nie...
      HADIAH YANG BAKAL MENANTI ANDA:
      http://2.bp.blogspot.com/_3BLhtK8qwD8/S9wV9N_HEwI/AAAAAAAABRI/aD0uXDVMsGc/s1600/malaysia-note-100-ringgit-front.jpg
       http://3.bp.blogspot.com/_KGfnsEwhomk/Sfa_L3bHSoI/AAAAAAAAAWA/mmtYyl31x0c/s400/MalaysiaPNew-1Ringgit-(2000)_f.jpg
      Saya dengan murah hati ingin menghadiahkan RM101.00 kepada blogger yang banyak mempromosikan contest ini..

      Pemenang contest ini dinilai melalui syarat no.3 iaitu:
      Nyatakan dari mana awak tahu mengenai contest ini : __________(nyatakan url@alamat blog orang yang memberitahu mengenai contest ini).

      Contoh:
      Nyatakan dari mana awak tahu mengenai contest ini :http://nukilangadiskampung.blogspot.com
                      (seandainya 500 follower yang join contest ini menyatakan mereka mengetahui contest ini dari  nukilangadiskampung maka dia la pemenang)...

      TARIKH TUTUP PENYERTAAN:
      Bila follower saya mencecah 1010 maka automatik contest ini ditutup
      @
      TARIKH TAMAT CONTEST : 26.12.2010

      ******************************************************************************

      okey..first...
      saya nie telah jadik follower yang ke-637 bagi blog cik "GADIS KAMPUNG" nie..
      ehe...gumbire gak dpt jdik follower cik GK..
      so..meh ramai2 kye men"follow" cik GK kiter nieh...manyak best punyer..hehehe

      2~
      JOM JADI FOLLOWER GADIS KAMPUNG::
      naper??...sebab byk bende yg kiter xtaw dyer kasi taw..
      saya ader gak ikut tutorial yg cik GK tunjukkan..
      byk n byk kasi maklumat yg ptg2 tuk yg baru nk buat blog atau pape lagi..
      pastu ader gak posting2 yg cik GK kasi yg mnarik aty..
      n yg terbaru tue sal "pemakanan untuk orang nak diet"
      info kat atas nie kasi kat sy cara nak diet ..ceeehhh...
      diet lah sgt k nie..
      juz info nie saya kasi kat akak sy yg gemuk gedempol tue..haha..
      p lagi eah nk promote...
      byk bende sal cik GK nie..
      law nk taw juz klik nie GADIS KAMPUNG

      HEHEHEHE...jom kte ramaikan blog 'GADIS KAMPUNG'
      N join contest nie..jom3...

      3~
      okey...sya dpt taw contest nie dari cik gadis kampung sendiri..
      coz akak ader post sal contest nie lam blog
      dari cnie ler saya dpt taw sal contest niey...
      hehehe...
      *JOM-JOM PI JOIN CONTEST NIEY*

      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

      SKALI LAGI NK PROMOTE

      MEH JOIN CONTEST NIE RAMAI2...HOHO~

      p/s::...jux join xpe...kan..kan..kan..